İçeriğe geç

Azmak Dere Ne Demek

Azmak nehir mi dere mi?

Azmak, Muğla ilinin Ula ilçesine bağlı Akyaka köyü yakınlarında Gökova Körfezi’ne dökülen bir akarsudur.

Azmak Nehri neden azmak?

Azmak Nehri ve çevresi Akyaka’nın en önemli turistik mekanları arasında yer alıyor. Gökova Körfezi’ne akan doğal kaynak sularının oluşturduğu Azmak Nehri, buzunun yüksek oranda soda içermesi nedeniyle bir zamanlar kadınların çamaşırlarını yıkadığı yer olması nedeniyle Kadınlar Nehri olarak da biliniyor.

Azmak Deresi nerede?

📍Muğla / Akyaka Azmak Nehri. Muğla ilinin Akyaka ilçesinde bulunan önemli bir doğal güzelliktir. Nehir, Azmak Deresi’nin oluşturduğu bir su yolu olarak bilinmektedir. Bu nehir Akyaka’nın merkezinde yer almakta olup Gökova Körfezi’ne dökülmektedir.

Azmak ismi nereden gelir?

Muğla ve Marmaris Akvaryum: Akyaka’daki Kadınlar Nehri Azmak, su kaynağı anlamına gelir. Su akışının çok kuvvetli olması ve akış hızından dolayı vahşi olması nedeniyle Azmak adını almıştır.

Azmak deresinde ne yapılır?

Muğla’ya tatile gelenlerin ilk uğradığı yerlerden biri olan Azmak Nehri’nde tekne turları düzenleniyor. Bu nehir sayesinde Akyaka her yıl sayısız turisti ağırlıyor. Tekne turları ve kano burada en popüler aktiviteler arasında yer alıyor. Aynı zamanda ziyaretçiler doğa yürüyüşlerinin de tadını çıkarıyor.

Azmak nedir coğrafya?

Azmak: Azmakköyü (Mordoğan’da), Azmak köyü (Bozköy’de) Yörede “derenin denize döküldüğü yer” anlamında kullanılmaktadır.

Azmakta yüzülür mü?

Azmak Nehri’nin denize döküldüğü noktada bulunan Akyaka Plajı, serin ve temiz sularıyla yüzme keyfi sunuyor. Akyaka’nın en ünlü ve popüler plajlarından biri olan Akyaka Plajı, doğal güzellikleriyle büyüleyici bir atmosfere sahip.

Azmak nehrinde yılan var mı?

Yeraltı nehrinin sıcaklığı 12°C’dir ve tatlı sudur. 8-10 metre uzunluğundaki teknelerimizle nehrin 1,5 km’sini görebilirsiniz. Bu nehirde kefal, levrek, alabalık, su yılanı, su kaplumbağası, su samuru, ördek, kaz, kızılkanat, su kuşları vb. gibi birçok canlı yaşamaktadır.

Azmak nehrinin suyu nereden gelir?

Kaptanın da belirttiği gibi, Akyaka’yı görmesem bile kokusundan ve dokusundan tanıyabileceğim ifadesine kimse karşı çıkamaz. Toros Dağları’nın batı eteklerindeki Sakar Tepesi’nden gelen nehrin suyu %60 mineral bakımından zengin soda ve %40 kaynak suyudur.

Azmak nehri sodalı mı?

En önemli özelliklerinden biri de nehrin suyunun tamamen tatlı ve karbonatlı olmasıdır. “Azmak Nehri’nde yüzen herkes hastalıktan kurtulur ve ömrü uzar” denir.

Azmak nehri neye iyi gelir?

En önemli özelliklerinden biri de nehrin suyunun tamamen tatlı ve karbonatlı olmasıdır. Bir inanışa göre: “Azmak Nehri’nde yüzen kişi hastalıklardan kurtulur ve ömrü uzar.”

Azmakta nerede suya girilir?

Akyaka’nın en popüler plajlarından biri olan Akyaka Halk Plajı, Akyaka Orman Kampı ile Azmak Nehri arasında yer almaktadır. Geniş bir kıyı şeridine sahip olan plaj oldukça kalabalıktır. İlerleyip en uzak noktalara geldiğinizde kıyıdan rahatlıkla yüzebilirsiniz.

Azmak Deresi’nin hikayesi nedir?

🌾Azmak Nehri’nin asıl adı Kadın Azmağı’dır. Tarihte, geçmişte köylerde su olmadığı için köy kadınlarının çamaşırlarını bu nehirde yıkadıkları söylenir. Bu nedenle Azmak Nehri’ne Kadınlar Azmağı adını vermişlerdir. Suyun dikkat çeken özelliklerinden biri de dört mevsim su sıcaklığının 8 dereceyi geçmemesidir.

Azmak kökü nedir?

azmak – Nişanyan sözlüğü. Eski Türkçe az – “yoldan çıkmak, şaşırmak” fiilinden türemiştir.

Azmak tekne turu kaç TL?

Rezervasyon yaptıranların tur başlamadan 45 dakika önce biletlerini almaları rica olunur. Not: İkinci opsiyon turlarımız henüz başlamamıştır. Azmak Nehri Turlarımız sabah 9:00’dan akşam 7:30’a kadar her 10 dakikada bir yapılmaktadır. Azmak Nehri Turu fiyatı 80 TL’dir.

Dere mi nehir mi?

Bir akarsu en küçük nehirdir. Bir akarsu bir akarsudan daha büyük ve bir nehirden daha küçüktür. En büyük akarsu aynı zamanda bir nehirdir. Akarsular birlikte aktığında nehirler oluşur.

Akyaka Azmak suyu nereden gelir?

🔹 “Azmak Nehri, Toros Dağları’nın batı eteklerindeki Sakar Tepesi’nden gelen kaynak sularının birleşmesiyle oluşmuştur. Nehir suyu sıcaklığı yaklaşık 8 derece olup yılın her döneminde karbonatlıdır. Mineral içeriğinin yüksek olması nedeniyle hastalıklara ve cilde iyi geldiği söylenmektedir.” 📍Azmak Nehri / Akyaka / Muğla 🇹🇷3 Mayıs 2024

Azmakta nerede suya girilir?

Akyaka’da yüzmek için en popüler yerlerden biri Akyaka Plajı’dır. Azmak Nehri’nin serin sularının denizle buluştuğu bu plaj, berrak suları ve ince kumuyla öne çıkıyor. Plajın hemen arkasında bulunan kafeler ve restoranlar, deniz kenarındaki eğlencenize lezzetli bir mola verebileceğiniz alanlar sunuyor.

Azmak nehrinde yılan var mı?

Yeraltı nehrinin sıcaklığı 12°C’dir ve tatlı sudur. 8-10 metre uzunluğundaki teknelerimizle nehrin 1,5 km’sini görebilirsiniz. Bu nehirde kefal, levrek, alabalık, su yılanı, su kaplumbağası, su samuru, ördek, kaz, kızılkanat, su kuşları vb. gibi birçok canlı yaşamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ücreti Elden Alan Escort