İçeriğe geç

Belertmek Hangi Dil

Belertmek hangi yöreye aittir?

GİRESUN YEREL DİLLERİ SÖZLÜĞÜ Derleyen:Abdullah KAPLAN-A-HatırlamakToprağı işlemek.HatırlamakGözlerini kocaman açmak,Korkmak.BerataBir çeşit silah.

Gözleri belertmek nedir?

[1] Gözlerinizi açın, böylece beyazlar görünür olsun.

Belertip ne demek?

(D, 412) Belartmak: gözlerini kocaman açmak. … gözlerini kısıp öyle bakmalıydı… (Ki, 223) Belirlemek: korkmak, korkmak.

Dobrze hangi dil?

Temel kelime dağarcığıTak [~]Evet hiszpańsku [po hispanysku]İspanyolcacapo francusku [po frantsusku]Fransızcacapo chińsku [po xinysku]ÇinceDobrze [dobje]Gut22 satır daha

Gı nerenin şivesi?

Kayseri Lehçesi – Kayseri. Açıklama: “Günahların, sıkıntıların, dertlerin ve acıların hep benim olacak; sen üzülmediğin, ağlamadığın ve acı çekmediğin sürece ben senin adına üzülürüm.” anlamına gelen tatlı bir sözdür.

Aparmak hangi yöreye ait?

Aparmak “alıp götürmek” Kars’tan derlenen, ayrılık konusunu işleyen aşağıdaki ninnide, bugün yazı dilinde genellikle “teslim etmek” anlamında kullanılan almak fiili yerine aparmak (< al-(ı)p *bar- TETTL I, 186; KBS I, 73) fiili kullanılmıştır.

Gözleri belermek ne demek?

Geçişsiz f. (kökü bilinmiyor) (Gözler için) Akları iri görünecek şekilde açmak. ѻ Şaşkınlık içinde kalmak (Belerip): Şaşkınlık veya korku gibi nedenlerle gözlerinin aklarının görülebileceği şekilde açık kalmak: Yaşlılıktan dolayı sırtı kamburlaşmış, gözleri solgundur (Hüseyin R. Gürpınar).

Gözüpek kimse ne demek?

cesur, düşüncelerini açıkça dile getirmekten çekinmeyen (kimse)

Gözlerin sola bakması ne anlama gelir?

Gözler sola doğru baktığında, kişinin kendi kendine, iç sesine konuştuğu anlamına gelir. “Daha iyisini yapmalıyım”, “Sana söylemiştim”, “Aynı şeyi tekrar yaptım” gibi ifadelerin bir belirtisidir. İnsanlar stresli veya mutlu olduklarında sola doğru bakarlar.

Bilasebep nedir ne demek?

(ﺑﻼ ﺳﺒﺐ) sıf. (Ar. olumsuzluk bildiren bilā- ve sebep ve bilā-sebeb) Sebepsiz, nedensiz: “Bir sebepten dolayı bizim fakiri azarladı.” Bir kimsenin meşru bir şahsın (Cevdet Paşa) malına el koyması caiz değildir.

En zor dil hangisi?

Dünyanın en zor dili hangisidir? “En zor dil hangisidir?” sorusunun cevabı hangi dili konuştuğunuza bağlı olarak değişebilir. Ancak Çince, Arapça, Japonca ve Fince gibi diller genellikle en zor diller arasında kabul edilir.

En çekici dil hangisi?

İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Almanya ve ABD’den toplam 6.000 kişiye “en çekici” buldukları dil soruldu. 2017’de yapılan benzer bir ankette Fransızca dünyanın en çekici dili seçildi. Bu yıl yapılan aynı ankette “İtalyanca” dünyanın en çekici dili seçildi.

Lehçede merhaba ne demek?

Önemli ifadeler: Cześć! (T.O = Çeşç ) –> Merhaba / Merhaba!

Gari nerenin şivesi?

Gari kelimesi Ege bölgesinin lehçesine aittir. Bu kelime bundan sonra veya bundan sonra ifadelerini temsil eder. Genellikle bu anlamlarda kullanılır. Gari kelimesi Ege bölgesinde hemen hemen her cümlenin sonuna eklenmesine rağmen, gerçek anlamı “yaymak”tır.

Avkulamak ne demek?

4; avkmak -2, avkulamak] “1. Isırmak. 2. Rahatsız etmek, rahatsız etmek, aniden kontrolü ele geçirmek.

Godesbana ne demek?

Trabzon’da kullanılan bir kelime: kodespana/kodespana/godespana/godesbana “becerikli, becerikli (kadın)”

Sapalaş ne demek?

[2] Anlamsız saçma konuşan kişi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ücreti Elden Alan Escort